Berlijn

Berlijn verandert in een ongelooflijk tempo. Zelfs de Berlijners worden soms verrast door de steeds maar weer nieuwe musea en andere gebouwen.
Wie aan Berlijn denkt denkt in eerste instantie aan de scheiding tussen Oost en West en het symbool bij uitstek hiervan: de Berlijnse muur, die van 1961 tot 1989 dwars door deze stad liep. Die jarenlange tweedeling is de belangrijkste reden dat de stad nu in zo'n razendsnel tempo verandert. Sinds de hereniging en de keuze om als nieuwe hoofdstad de oude hoofdstad Berlijn te nemen wordt hier druk gebouwd en gerestaureerd.
Op deze site is veel informatie over Berlijn te vinden, met zijn vele musea en andere bijzondere gebouwen, maar ook over de Berliner Weisse en de Berlijnse beren. Omdat de meeste vakantiegangers tijdens hun vakantie in Berlijn een dagje naar Potsdam gaan voor een bezoek aan het Slot Sanssouci zijn ook de stukjes hiervan op deze site te vinden.
Toch is dit geen echt reisverslag, maar meer een fotorapportage van een vakantie in Berlijn, waarbij bij de foto's steeds een korte beschrijving is opgenomen. Al met al geeft dit wel een goed overzicht van wat er in Berlijn zoal te bezichtigen is en kun je hier veel ideeen opdoen voor een reisje naar Berlijn.

Veel plezier op deze site en veel plezier in Berlijn.

Via de interne links in de de navigatiebalk aan de linkerkant is op een wat directere manier naar de verschillende onderwerpen toe te springen. Tenminste als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, want anders is gewoon wat door de site heen bladeren wellicht ruim zo leuk.