Lehrter Bahnhof

Het nieuwe centraal station van Berlijn, Berlin Hauptbahnhof, wordt soms ook nog als Lehrter Bahnhof aangeduid. De reden hiervan wordt duidelijk bij het bekijken va de tekst die te vinden is bij dit stalen paard. Dit beeld is overigens te vinden op het terras van het Hauptbahnhof, zals goed te zien is op de middelste foto.

Het Hauptbahnhof werd officieel geopend op 26 mei 2006. Het Lehrter station, dat geopend werd in 1871, stond op een plaats direct grenzend aan de plaats voor dit nieuwe station. Na de vernieling in de tweede wereldoorlog en de opdeling van Duitsland en Berlijn werd het in 1951 gesloten. Alleen de tramhalte Lehrter Stadtbahnhof van de Berlijnse Stadtbahn bleef nog open.
Nadat in juni 1991 besloten werd besloten werd de hoofstad naar Berlijn te verplaatsen volgde het besluit het openbaar vervoer opnieuw te ontwikkelen.

In de ruimte onder het beeld zijn resten van het oorspronkelijke station te zien, zodat het beeld een brug vormt tussen het oude Lehrter Bahnhof en het nieuwe centraal station.

Lehrter Bahnhof kunstwerk

Terras Hauptbahnhof

Beeld gezien vanaf Hauptbahnhof

1 comment:

Chris said...

ist schön hier in Berlin!